Adatkezelési tájékoztató

Adatkezelési tájékoztató
A WELLBAG (továbbiakban: Adatkezelő) online értékesítési tevékenységével kapcsolatban kezeli a regisztrált felhasználók személyes adatait, kizárólag a megrendelések teljesítésének céljából, és a teljesítéssel kapcsolatos kötelezettsége (számlázás) teljesítése érdekében. Csak olyan személyes adatot kezel, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, és a cél elérésére alkalmas. A személyes adatokat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezeli.

Az Adatkezelő minden elvárható módon védi a regisztrált felhasználóknak a webáruházban kezelt személyes adatait.

Az adatkezelő címe: Isaszeg 2117, Május 1. utca 8.
Az adatkezelő elérhetősége: +36 30 636-84-27

Az adatkezelés jogalapja: 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 5. § (1) bekezdés a) Az érintett hozzájárulása.

Hozzájárulás az adatkezeléshez: A felhasználó regisztrációnál kifejezetten hozzájárulását adja az általa önkéntesen megadott személyes adatainak kezeléséhez.

Az érintettek köre: regisztrált felhasználók

A kezelt adatok köre: a regisztrált felhasználók által a regisztráció során megadott a megrendelés teljesítéséhez szükséges adatok: Név, Elérhetőség (telefon, email), Szállítási cím, Számlázási cím

Az adatgyűjtés célja: a megrendelések teljesítése és számlázás.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye:

  • A WELLBAG munkatársai.
  • Meghatalmazott külső szállító, GLS Futárszolgálat

Az adatkezelés időtartama: az elektronikusan tárolt személyes adatok a megrendelés teljesítését követően 2 éven belül törlésre kerülnek.

A vásárló kérelmezheti az adatkezelőnél

  • tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
  • személyes adatainak helyesbítését,
  • személyes adatainak törlését vagy zárolását.

A felhasználó a regisztráció során megadott felhasználói név és jelszó segítségével, a webáruház oldalaira belépve megtekintheti, módosíthatja vagy törölheti saját adatait.

Ha korábban megrendelést küldött el, akkor a megrendeléshez az elküldés pillanatában érvényes adatok lettek csatolva. A megrendeléshez kapcsolt személyes adatairól tájékoztatást, ezek módosítását vagy törlését az adatkezelőnél személyesen, telefonon vagy e-mailben kezdeményezheti.

Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 10 napon belül, közérthető formában, a regisztrált felhasználó erre irányuló kérelmére írásban megadja a tájékoztatást. Ha a regisztrált felhasználó kérelmét jogosnak találja, akkor haladéktalanul intézkedik a személyes adatainak helyesbítése vagy törlése érdekében.

Ha a regisztrált felhasználó nem elégedett az adatkezelő válaszával, akkor személyes adatai védelméhez való jogát polgári bíróság előtt érvényesítheti, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz ( www.naih.hu/kapcsolat.html ) fordulhat.

A 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról itt olvasható: Nemzeti Jogszabálytár (www.njt.hu)

COOKIE

Süti („cookie”) Információ
Weboldalunkon „cookie”-kat (továbbiakban „süti”) alkalmazunk. Ezek olyan fájlok, melyek információt
tárolnak webes böngészőjében. Ehhez az Ön hozzájárulása szükséges.
A „sütiket” az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény, az elektronikus kereskedelmi
szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001.
évi CVIII. törvény, valamint az Európai Unió előírásainak megfelelően használjuk.
Azon weblapoknak, melyek az Európai Unió országain belül működnek, a „sütik” használatához, és
ezeknek a felhasználó számítógépén vagy egyéb eszközén történő tárolásához a felhasználók
hozzájárulását kell kérniük.

  1. „Sütik” használatának szabályzata
    Ez a szabályzat a domain név weboldal „sütijeire” vonatkozik.
  2. Mik azok a „sütik”?
    A „sütik” olyan kisméretű fájlok, melyek betűket és számokat tartalmaznak. A „süti” a webszerver és a
    felhasználó böngészője közötti információcsere eszköze. Ezek az adatfájlok nem futtathatók, nem

tartalmaznak kémprogramokat és vírusokat, továbbá nem férhetnek hozzá a felhasználók merevlemez-
tartalmához.

  1. Mire használhatók a „sütik”?
    A „sütik” által küldött információk segítségével az internetböngészők könnyebben felismerhetők, így a
    felhasználók releváns és „személyre szabott” tartalmat kapnak. A cookie-k kényelmesebbé teszik a
    böngészést, értve ez alatt az online adatbiztonsággal kapcsolatos igényeket és a releváns reklámokat. A
    „sütik” segítségével a weboldalak üzemeltetői névtelen (anonim) statisztikákat is készíthetnek az
    oldallátogatók szokásairól. Ezek felhasználásával az oldal szerkesztői még jobban személyre tudják
    szabni az oldal kinézetét és tartalmát.
  2. Milyen „sütikkel” találkozhat?
    A weboldalak kétféle sütit használhatnak:
  • Ideiglenes „sütik”, melyek addig maradnak eszközén, amíg el nem hagyja weboldalt.
  • Állandó „sütik”, melyek webes keresőjének beállításától függően hosszabb ideig, vagy egészen addig
    az eszközén maradnak, amíg azokat Ön nem törli.
  • Harmadik féltől származó „sütik”, melyeket harmadik fél helyez el az Ön böngészőjében (pl. Google
    Analitika). Ezek abban az esetben kerülnek a böngészőjében elhelyezésre, ha a meglátogatott weboldal
    használja a harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokat.
    Elengedhetetlen munkamenet (session-id) „sütik”:
    Ezek használata elengedhetetlen a weboldalon történő navigáláshoz, a weboldal funkcióinak
    működéséhez. Ezek elfogadása nélkül a honlap, illetve annak egyes részei nem, vagy hibásan
    jelenhetnek meg.

Analitikai vagy teljesítményfigyelő „sütik”:

Ezek segítenek abban, hogy megkülönböztessük a weboldal látogatóit, és adatokat gyűjtsünk arról, hogy
a látogatók hogyan viselkednek a weboldalon. Ezekkel a „sütikkel” biztosítjuk például, hogy a weboldal
az Ön által kért esetekben megjegyezze a bejelentkezést. Ezek nem gyűjtenek Önt azonosítani képes
információkat, az adatokat összesítve és névtelenül tárolják. ( pl: Google Analitika)

Funkcionális „sütik”:
E sütik feladata a felhasználói élmény javítása. Észlelik, és tárolják például, hogy milyen eszközzel
nyitotta meg a honlapot, vagy az Ön által korábban megadott, és tárolni kért adatait: például automatikus
bejelentkezés, a választott nyelv, a szövegméretben, betűtípusban vagy a honlap egyéb testre szabható
elemében Ön által végrehajtott felhasználói változtatások. Ezek a „sütik” nem követik nyomon az Ön
más weboldalakon folytatott tevékenységét. Az általuk gyűjtött információkban lehetnek azonban
személyes azonosító adatok, amelyeket Ön megosztott.

Célzott vagy reklám „sütik”:
Ezek segítségével a weboldalak az Ön érdeklődési körének leginkább megfelelő információt (marketing)
tudnak nyújtani. Ehhez az Ön kifejezett belegyezése szükséges. Ezek a sütik részletes információkat
gyűjtenek böngészési szokásairól.

  1. Tartalmaznak a „sütik” személyes adatokat?
    A legtöbb „süti” nem tartalmaz személyes információkat, segítségével nem azonosíthatók a felhasználók.
    A tárolt adatok a kényelmesebb böngészésért szükségesek, tárolásuk olyan módon történik, hogy
    jogosulatlan személy nem férhet hozzájuk.
  2. Miért fontosak a „sütik” az interneten?
    A „sütik” szerepe, hogy kényelmesebbé tegyék a felhasználók számára a böngészést, hiszen a
    böngészési előzmények révén állítja be a felhasználóknak a reklámokat, tartalmakat. A „sütik” letiltása
    vagy korlátozása néhány weboldalt használhatatlanná tesz. A letiltott vagy korlátozott „sütik” azonban
    nem jelentik azt, hogy a felhasználóknak nem jelennek meg hirdetések, csupán a megjelenő hirdetések
    és tartalmak nem „személyre szabottak”, azaz nem igazodnak a felhasználó igényeihez és érdeklődési
    köréhez. Néhány minta a „sütik” felhasználására:
  • A felhasználó igényeihez igazított tartalmak, szolgáltatások, termékek megjelenítése.
  • A felhasználó érdeklődési köre szerint kialakított ajánlatok.
  • Az ön által kért esetben a bejelentkezés megjegyzése (maradjon bejelentkezve).
  • Internetes tartalmakra vonatkozó gyermekvédelmi szűrők megjegyzése (family mode opciók, safe
    search funkciók).
  • Reklámok gyakoriságának korlátozása; azaz, egy reklám megjelenítésének számszerű korlátozása a
    felhasználó részére adott weboldalon.
  • A felhasználó számára releváns reklámok megjelenítése.
  • Geotargeting
  1. Biztonsággal és adatbiztonsággal kapcsolatos tényezők.
    A „sütik” nem vírusok és kémprogramok. Mivel egyszerű szöveg típusú fájlok, ezért nem futtathatók,
    tehát nem tekinthetők programoknak. Előfordulhat azonban, hogy más szándékkal (rosszindulattal)

rejtenek el információkat a „sütiben”, így azok spyware-ként működhetnek. Emiatt a víruskereső és –irtó
programok a „sütiket” folyamatosan törlésre ítélhetik.

Mivel az internet böngészésre használt eszköz és a webszerverek folyamatosan kommunikálnak, tehát
oda-vissza küldik az adatokat, ezért ha egy támadó (hekker) beavatkozik a folyamatba, kinyerheti a
„sütik” által tárolt információkat. Ennek egyik oka lehet például a nem megfelelő módon titkosított internet
(WiFi) beállítás. Ezt a rést kihasználva adatokat nyerhetnek ki a „sütikből”.

  1. A „sütik” kezelése, törlése
    A „sütiket” a használt böngészőprogramokban lehet törölni vagy letiltani. A böngészők alapértelmezett
    módon engedélyezik a „sütik” elhelyezését. Ezt a böngésző beállításainál lehet letiltani, valamint a
    meglévőket törölni. Mindemellett beállítható az is, hogy a böngésző értesítést küldjön a felhasználónak,
    amikor „sütit” küld az eszközre. Fontos hangsúlyozni azonban, hogy ezen fájlok letiltása vagy
    korlátozása rontja a böngészési élményt, valamint hiba jelentkezhet a weboldal funkciójában is.
  • A beállítási lehetőségek általában a böngésző „Opciók” vagy „Beállítások” menüpontjában találhatók.
    Mindegyik webes kereső különböző, így a megfelelő beállításokhoz kérjük. használja keresője
    “Segítség” menüjét, illetve az alábbi linkeket a sütik beállításainak módosításához:
    Cookie settings in Internet Explorer
    Cookie settings in Firefox
    Cookie settings in Chrome
    Cookie settings in Safari
  • Az anonim Google Analitika „sütik” kikapcsolásához egy úgynevezett „Google Analytics plug-in”-t
    (kiegészítőt) telepíthet a böngészőjébe, mely megakadályozza, hogy a honlap az Önre vonatkozó
    információkat küldjön a Google Analitikának. Ezzel kapcsolatban további információkat az alábbi
    linkeken talál:
    Google Analytics & Privacy vagy Google Elvek és Irányelvek
  1. További hasznos linkek
    Ha szeretne többet megtudni a „sütik”-ről, azok felhasználásáról:

Microsoft Description of Cookies
All About Cookies
Facebook cookies

Shopping Cart